Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.08.2021

Daniel Craig, Dwayne Johnson & meer scoorden duizelingwekkende streamingdeals

door Vertigo

In tegenstelling tot de klassieke studio’s betalen streamingdiensten hun acteurs geen combinatie van een loon en box-officebonussen uit, maar één grote som. Op die manier hebben een aantal acteurs onlangs duizelingwekkende bedragen verdiend.

Zo krijgt Daniel Craig maar liefst 100 miljoen dollar voor zijn rol als detective Benoit Blanc in Netflix’ twee Knives Out-sequels. Daarmee doet hij beter dan alle andere acteurs met gelijkaardige streamingdeals.

Verder betaalde Netflix 50 miljoen dollar aan Dwayne Johnson voor Red Notice, 30 miljoen dollar aan Leonardo DiCaprio voor Don’t Look Up en aan Mark Wahlberg voor Spenser Confidential. HBO Max gaf dan weer 40 miljoen dollar aan Will Smith voor King Richard en aan Denzel Washington voor The Little Things.

De enige vrouwen in het rijtje zijn Jennifer Lawrence en Julia Roberts. Zij krijgen elk 25 miljoen dollar van Netflix, respectievelijk voor Don’t Look Up en de thriller Leave the World Behind.

Sandra Bullock, Chris Hemsworth en Brad Pitt tekenden dan weer deals van 20 miljoen dollar voor de exclusieve bioscoopreleases The Lost City of D, Thor: Love and Thunder en Bullet Train. Daar komen dus mogelijk nog box-officebonussen bij. Opvallend is dat Robert Pattinson ‘slechts’ 3 miljoen dollar kreeg voor The Batman.

Bron: The Playlist, Variety