Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.09.2021

Daniel Craig brak Dave Bautista’s neus op Spectre-set

door Vertigo

Met de bioscooprelease van No Time to Die in zicht heeft Daniel Craig teruggeblikt op zijn vorige James Bond-film Spectre en onthuld dat hij de neus van zijn tegenspeler Dave Bautista brak op de set. Bautista vertolkte de slechterik Mr. Hinx met wie Bond het op een gegeven moment aan de stok krijgt.

“Ik haalde naar hem uit en raakte zijn neus,” zegt Craig in The Graham Norton Show. “Ik hoorde een bot kraken en zei: ‘Oh God, nee’. Toen ben ik weggelopen. Ik dacht dat Dave me zou achtervolgen, maar hij ging er heel lief mee om.”

Volgens Craig herstelde Bautista zelf de breuk in zijn neus, waarna de shoot kon doorgaan. “Hij is veel taaier dan ik, moet ik toegeven,” zegt Craig en voegt eraan toe dat Bautista later onopzettelijk wraak nam.

Tijdens hun gevecht wordt Bond door Mr. Hinx tegen een muur gegooid en Craig moedigde Bautista aan om hem minder zacht aan te pakken. Bijgevolg raakte Craig gekwetst aan zijn knie.

“Ik raakte de muur, maar mijn knie leek zich ergens anders te bevinden,” zegt de acteur. “Het was vreselijk. Als je zwaar gekwetst raakt, weet je meteen dat er echt iets mis is.”

Bron: IndieWire