Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.02.2016

Dakota Johnson: ‘Ik wil dat hij volledig naakt gaat’

door Ruben Aerts

Dakota Johnson wil dat in de Fifty Shades of Grey-sequels niets buiten beeld blijft. De actrice verwoordde daarmee een wens die heel wat kijkers van de eerste film koesteren: meer naakt. Dat schandaalsucces – wereldwijd bracht de film 570 miljoen dollar in het laatje – beperkte zich tot billen en borsten, wat naar de normen van Johnson – uhu – duidelijk te braaf was.

fifty shades

Dat verklaarde de actrice in de Andy Cohen-talkshow Watch What Happens. Ze zei het als volgt:

“Waarschijnlijk kom ik in de problemen door dit te zeggen. Maar: ja, ik wil dat er in de sequels meer vlees te zien is. Ik ga proberen Jamie zo ver te krijgen dat hij volledig naakt gaat. Iedereen wil zijn p**** zien. We zouden een beweging moeten starten, een campagne!”

Cast
Intussen raakte ook bekend dat allicht The Knick-acteur Eric Johnson – seriously? – de rol van Jack Hyde, Christian Greys rivaal, voor zijn rekening neemt. Kim Basinger en Bella Heathcote (Neighbours) zegden reeds toe, naast – vanzelfsprekend – Dakota Johnson en Jamie Dornan.

Beide sequels – die Fifty Shades Darker en Fifty Shades Freed zullen heten – worden geregisseerd door James Foley (Glengarry Glen Ross), telkens naar een script dat E.L. James zelf pende. De films zullen achtereenvolgens op valentijnsdag 2017 en 2018 gereleased worden.

Bron: DH, Variety

@rubenaerts