Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.04.2020

Daisy Ridley openhartig over negatieve Star Wars: The Rise of Skywalker-reacties

door Vertigo

Hoewel Star Wars: The Last Jedi voor veel verdeeldheid zorgde onder de fans, schrok Rey-actrice Daisy Ridley pas echt van de negatieve reacties op The Rise of Skywalker.

“De feedback is veranderd van film tot film,” zegt ze. “Achtennegentig procent ervan was fantastisch, maar bij de laatste film kreeg ik het moeilijk. Januari was geen leuke maand. Ik vroeg mij af waar de liefde voor de eerste film naartoe was.”

“Ik heb de making-of-documentaire van de Skywalker-saga bekeken en daar zit zoveel liefde in,” vervolgt ze. “Het is heel moeilijk om deel uit te maken van iets waar zo veel liefde in zit, maar dat het publiek niet goed vindt.”

“Iedereen heeft het recht om iets niet goed te vinden, maar ik heb het gevoel dat er iets veranderd is,” voegt ze eraan toe. “Volgens mij heeft dat met sociale media en dergelijke te maken.”

“Gesprekken worden tegenwoordig meer in het openbaar gevoerd en bijgevolg zag ik dingen die ik anders niet zou hebben gezien. In januari kon ik niet door koppen van artikels scrollen zonder Star Wars-stukken te zien en sommige waren heel verontrustend. Ik ben trots op de film en mijn aaandeel erin, maar het is niet gemakkelijk geweest.”

Bron: IndieWire