Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.10.2020

Crowdfundingcampagne gelanceerd voor gedupeerde Borat 2-babysitter

door Vertigo

Zoals veel mensen in de Borat-films was de babysitter Jeanise Jones zich er aanvankelijk niet van bewust dat ze een rol had in Borat Subsequent Moviefilm. Jones past op Borats dochter Tutar (Maria Bakalova) en raadt haar af om plastische chirurgie te ondergaan en zich te laten uithuwelijken aan Rudy Giuliani.

“Ik had het gevoel dat Tutar uit een derdewereldland kwam waar vrouwen worden verkocht,” zegt Jones. “Ik dacht dat het echt was en voelde me verraden. We maakten ons oprecht zorgen over Tutar en hebben voor haar gebeden.”

Omdat Jones slechts 3600 dollar kreeg voor haar optreden, heeft Derrick Scobey, de pastoor van haar kerk, een crowdfundingcampagne gelanceerd om haar te steunen. Op de koop toe is Jones namelijk werkloos door de coronacrisis. Momenteel werd er al meer dan 44.000 dollar van de gevraagde 100.000 dollar ingezameld.

“Jeanise had geen script,” schrijft Scoby op de pagina van de crowdfundingcampagne. “Alles kwam recht uit het hart. Ze is een van de authentiekste mensen die ik ooit heb ontmoet. Op zijn minst moet ze zich nu geen zorgen meer maken over Tutar. Ze is een jaar bezorgd geweest om haar.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: