Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.10.2021

Covid Safe Ticket van toepassing in alle bioscopen in België

door Vertigo

Na de beslissing gisteren van het Overlegcomité om vanaf 1 november het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) uit te breiden en in het zicht van de beslissingen genomen door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Waalse Regering om er de controle te verplichten vanaf 50 bezoekers, heeft de Federatie van Cinema’s van België besloten om de maatregelen voor het ganse land gelijk te trekken en het CST in alle bioscopen van ons land te controleren.
De Federatie van Cinema’s van België (FCB) vernam gisteren de beslissing van het Overlegcomité om de controle van het CST uit te breiden naar evenementen vanaf 200 personen en de mogelijkheid open te laten voor lokale overheden om hiervan af te wijken en strengere maatregelen op te leggen, zoals reeds het geval is in Brussel en het geval zal zijn in Wallonië vanaf 1 november.

Voor de veiligheid van het publiek en het personeel in de bioscopen, heeft zij besloten om aan alle bioscoopuitbaters van het land te vragen om vanaf het begin van de herfstvakantie op 29 oktober, het CST te controleren voor elke voorstelling, ongeacht het aantal bezoekers. FCB kiest ervoor deze duidelijke en makkelijk aan het Belgische publiek te communiceren regel in te voeren. De controle van het CST zal het bovendien mogelijk maken om het mondmasker af te zetten zodat het publiek ten volle kan genieten van de film en van snacks en drankjes in de zaal.

FCB is van mening dat deze in het ganse land geldende uniforme regel de duidelijkheid ten goede zal komen, veel misverstanden aan de ingang van de bioscopen zal vermijden en bijkomend comfort aan het publiek zal geven.

De Federatie van Cinema’s van België verdedigt de belangen van de bioscoopuitbaters in België. Haar leden ontvangen jaarlijks meer dan 85% van alle bioscoopbezoekers in ons land.