Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

18.05.2015

Corsan produceert All Quiet on the Western Front-remake

door Jimmy Van der Velde

Paul Breuls kondigde in Cannes aan dat zijn Antwerpse productiebedrijf Corsan de remake van oorlogsklassieker All Quiet on the Western Front zal produceren. Roger Donaldson, maker van onder andere The November Man, The Recruit en The Bank Job, neemt de regie voor zijn rekening.

De remake is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Duitse oorlogsveteraan Erich Maria Remarque. Universals versie won in 1930 een Oscar voor Beste Film en Beste Regisseur (Lewis Milestone). De anti-oorlogsprent belicht de extreme fysieke en mentale stress die vier jonge soldaten tijdens de laatste dagen van Wereldoorlog I ondergaan.

Paul Breuls is alvast enthousiast. “All Quiet on the Western Front heeft fantastische ingrediënten voor een filmmaker: een episch verhaal gebaseerd op een intrigerende historische gebeurtenis, een gerenommeerd regisseur en de kans om een klassieker in een nieuw jasje te steken voor een nieuw publiek.”

Corsan werkt momenteel Lee Tamahori’s Emperor af, met Oscarwinnaar Adrien Brody en Sophie Cookson in de hoofdrollen, geflankeerd door Oliver Platt, Lize Feryn, Paz Vega, Thomas Kretschman, Götz Otto en Michael Pas. In de bijrollen treffen we Bill Skarsgard, Veerle Dobbelaere, Charlotte Timmers en Marie Vinck aan.

Bron: Corsan