Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.03.2020

Amerikaans filmfestival South by Southwest afgelast door coronavirus

door Vertigo

Nadat tal van bedrijven zoals Netflix, Amazon, Apple, Starz, Facebook, Twitter en TikTok zich terugtrokken door het coronavirus is het South by Southwest-festival voor film, muziek en interactieve media in Austin, Texas afgelast.

Het is de eerste keer in zijn vierendertigjarige bestaan dat het evenement niet in maart zal doorgaan. De organisatie werkt aan een virtueel South by Southwest-gebeuren online en overweegt om het festival op een latere datum te laten doorgaan.

Eerder hadden verschillende studio’s al hun voorzorgen genomen. Zo zouden zowel WarnerMedia als Lionsgate hun aanwezigheid op het festival beperken en liet Paramount de wereldpremière van de romcom The Lovebirds doorgaan zonder dat regisseur Michael Schowalter en hoofdrolspelers Kumail Nanjiani en Issa Rae erbij zouden zijn.

Naast The Lovebirds zouden nog een aantal films hun wereldpremière beleven tijdens South by Southwest zoals Judd Apatows King of Staten Island, David Lowery’s The Green Knight, Robin Pronts The Silencing en The Racer met Matteo Simoni en Louis Talpe. Ook de Vlaamse zombiefilm Yummy er aanvankelijk te zien zijn.

Tot slot wordt er gevreesd dat ook de CinemaCon-beurs eind maart en het Tribeca Film Festival in april zullen afgelast worden. Dat zijn de organisatoren echter voorlopig niet van plan.

Bron: IndieWire, Variety, Variety