Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.02.2020

Coronavirus heeft positieve én negatieve gevolgen voor Hollywood

door Vertigo

Door de uitbraak van het coronavirus kijkt de wereld tegen een economische crisis aan. Als mensen uit angst voor besmettingen niet meer zouden buitenkomen, hebben streamingdiensten volgens Wall Street-analisten echter baat bij de pandemie.

Terwijl de beurs rake klappen krijgt, zijn de aandelen van Netflix deze week namelijk met 0,8 procent in waarde gestegen. Ook platformen als Amazon Prime en Disney+ krijgen mogelijk een boost naarmate meer mensen in quarantaine zijn.

Anderzijds worden de bioscoopplannen ernstig in de war gestuurd. Omdat in China de zalen gesloten zijn werden de Chinese premières van Mulan en No Time to Die bijvoorbeeld al afgelast. Verder wordt de Italiaanse releases van Onward en Mulan mogelijk uitgesteld.

Ondertussen wordt er ook getwijfeld om films uit te brengen in Zuid-Korea, waar COVID-19 eveneens lelijk huishoudt. Zo riskeren de studio’s de komende maanden heel wat box-office-inkomsten mis te lopen.

Er zou een afwachtende houding heersen, waarbij studio’s als Warner Bros. en Universal naar Disneys aanpak van Mulan zouden kijken om te beslissen wat ze met hun eigen blockbusters zoals Wonder Woman 1984 en Fast & Furious 9 gaan doen.

Bron: Variety, Variety

Lees meer over: