Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.03.2021

Controversiële Pepé Le Pew geschrapt uit nieuwe Space Jam-film

door Vertigo

Het controversiële Looney Tunes-personage Pepé Le Pew zal niet te zien zijn in Space Jam: A New Legacy. Het stinkdier ligt onder vuur omdat hij in de Looney Tunes-cartoons vrouwelijke personages als Penelope Pussycat overmeestert en ongewenst begint te kussen. Daar kwam onlangs nog kritiek op in een column van Charles M. Blow voor The New York Times.

Pepé Le Pew zou oorspronkelijk in een door Casablanca geïnspireerde scène van de nieuwe Space Jam-film opduiken. Hij zou een barman spelen en een vrouw aan de toog, gespeeld door Jane the Virgin-actrice Greice Santo, het hof proberen te maken. De vrouw zou zijn avances echter op gewelddadige wijze afslaan.

Vervolgens zouden hoofdrolspeler LeBron James en Bugs Bunny ten tonele verschijnen en Pepé vragen waar Lola Bunny is. Daarop zou het stinkdier zeggen dat Penelope Pussycat een contactverbod heeft aangevraagd en zou James zeggen dat Pepé geen Looney Tunes-personages mag vastgrijpen zonder hun toestemming.

Naar verluidt werd Pepé Le Pew al een tijdje terug uit de film geknipt en zit Blows column er voor niets tussen. Santo, die zelf het slachtoffer van ongewenste intimiteiten werd, zou overstuur zijn dat de scène werd geknipt.

“Greice wilde de jongere kijkers van Space Jam: A New Legacy laten zien dat Pepé’s gedrag onaanvaardbaar is,” zegt Santo’s woordvoerder.

https://twitter.com/CharlesMBlow/status/1368200161558663168

Bron: Deadline

Lees meer over: