Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.12.2020

Controverse rond James Cordens The Prom-personage onder de loep

door Vertigo

James Corden ligt onder vuur voor zijn rol als de homoseksuele Broadway-acteur Barry Glickman in Ryan Murphy’s musical The Prom. Volgens sommigen zet hij namelijk een stereotiepe en aanstootgevende vertolking neer.

In een opiniestuk hebben Zack Sharf en Jude Dry van de entertainmentnieuwssite IndieWire de controverse besproken. Beiden houden er een andere opinie op na.

Sharf vindt de kritiek terecht en zegt dat Corden niet geschikt is voor de rol, maar niet omdat hij hetero is. Hoewel hij verkiest dat homo’s door homo’s worden gespeeld, is hij van mening dat ook hetero’s daartoe in staat zijn.

Als voorbeelden noemt hij Timothée Chalamet in Call Me by Your Name en Trevante Rhodes in Moonlight. Volgens Sharf is Cordens vertolking gewoon te onevenwichtig, omdat hij Glickmans flamboyante aard maar af en toe naar boven laat komen.

Dry is dan weer van mening dat Corden het juiste evenwicht vindt tussen grappig en warm en net als zijn tegenspeelster Meryl Streep trouw blijft aan het karikaturale en overdreven personage uit de originele musical.

Ze voegt eraan toe dat Corden een heerlijk duo vormt met Streep, kan zingen en dansen en een groot deel van de gezapige plot draagt. Daarentegen vindt ze Nicole Kidman niet geschikt voor haar rol, omdat ze niet kan zingen.

Bron: IndieWire

Lees meer over: