Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.01.2021

Colin Trevorrow onthult Jurassic World: Dominion- en Camp Cretaceous-link

door Vertigo

Regisseur Colin Trevorrow heeft onthuld dat Jurassic World: Dominion zal gelinkt zijn aan de Netlix-animatiereeks Jurassic World: Camp Cretaceous, waarvan het tweede seizoen op vrijdag 22 januari van start gaat.

“Uit respect voor de schrijvers vind ik het belangrijk dat Jurassic World: Camp Cretaceous zijn eigen verhaal vertelt en op zich staat,” zegt Trevorrow, een executive producer van de reeks.

“Het tweede en eventuele derde seizoen zullen echter gelinkt zijn aan het grotere Jurassic World-verhaal en belangrijke info bevatten,” vervolgt hij. “Zo zal er in Jurassic World: Dominion naar ontdekkingen uit de reeks worden verwezen.”

Verder zegt Trevorrow dat hij zich voor Jurassic World: Dominion door Jurassic World: Fallen Kingdom-regisseur J.A. Bayona liet inspireren. Trevorrow gaf na Jurassic World de fakkel door aan Bayona.

“Het was emotioneel om te zien hoe een andere filmmaker het middenstuk van het verhaal interpreteerde,” zegt Trevorrow, die voor Jurassic World: Fallen Kingdom als coscenarist optrad.

“Ik had het op dat moment in mijn leven moeilijk,” vervolgt hij. “Door samen met een andere filmmaker iets te maken waar we beiden in geloofden, kreeg ik echter zin om het verhaal zelf af te werken.”

Volgens Trevorrow zal de Jurassic World-trilogie in tegenstelling tot de Jurassic Park-trilogie als één lang verhaal aanvoelen. “Als je naar Jurassic World: Dominion kijkt, zal je beseffen hoe belangrijk de gebeurtenissen uit de vorige twee films waren,” zegt hij.

Bron: EW