Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.11.2020

Colin Trevorrow emotioneel na einde Jurassic World: Dominion-shoot

door Vertigo

Nadat ze herhaaldelijk werden stilgelegd door de coronacrisis zitten de opnames van Jurassic World: Dominion er eindelijk op. Aan de shoot kwamen 40.000 coronatests en miljoenen dollars aan veiligheidsvoorzieningen te pas.

Regisseur Colin Trevorrow, die samen met de cast en crew maandenlang in quarantaine verbleef, reageert emotioneel. “Ik ben niet zeker of ik het kan beschrijven,” zegt hij. “Het was een opmerkelijke en inspirerende ervaring.”

“We woonden en aten samen, vertelden verhalen, spraken over onze angsten en dromen en frisbeeden op het gazon,” vervolgt hij. “Er werd heel wat gelachen, hoewel er weinig te lachen viel.”

Volgens Trevorrow heeft die nauwe band een positief effect op de film. “We deelden onze emoties, repeteerden op zondag en creëerden samen de personages. Daardoor is het een betere, emotionelere en krachtigere film geworden.”

Verder vindt Trevorrow dat Jurassic World: Dominion de perfecte film is voor coronatijden: “Hij gaat over de nood om samen te leven en te overleven. Als de pandemie ons één iets heeft geleerd, is het dat de verschillende generaties elkaar moeten beschermen.”

Trevorrow deelde ook een setfoto waarop hij te zien is met franchiseveteraan Sam Neill en nieuwkomers DeWanda Wise en Mamoudou Athie.

Bron: Deadline, Collider