Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.02.2016

Coens mengen zich in diversiteitsdiscussie

door Jimmy Van der Velde

Joel en Ethan Coen hebben afgelopen week hun mening laten horen over de hele #OscarsSoWhite-controverse. De broers deden ook uit de doeken waarom de cast van hun nieuwste film Hail, Caesar! niet diverser is.

“Als je er zo’n groot probleem van maakt, ga je ervan uit dat ze er echt toe doen”, zegt Joel over de Oscardiscussie. “Vanuit een economisch standpunt doen ze er helemaal niet toe. Het onderwerp escaleert daarom tot een niveau dat het niet verdient. Diversiteit is belangrijk, de Oscars zijn dat niet.”

En waarom zitten er niet meer zwarte of Aziatische acteurs in Hail, Caesar!? “Waarom?”, stelt Joel zichzelf de vraag. “Waarom je op één film focussen en jezelf de vraag stellen waarom er geen zwarte, Chinese of acteurs van Mars inzitten? Ik snap die vraag niet.”

“Het is belangrijk om een verhaal op de juiste manier te vertellen, met of zonder acteurs met diverse achtergronden”, aldus Ethan. “Je zegt niet: ‘Nu ga ik een verhaal schrijven met vier zwarten, drie Joden en een hond”, voegt Joel eraan toe. “Zo worden verhalen niet gemaakt. Als je dat niet begrijpt, dan begrijp je niet dat de vraag die je stelt idioot is.”

Bron: The Wrap

@TheJimeister