Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.11.2022

Close scoort in Belgische bioscopen

door Vertigo

CLOSE vindt zijn weg naar het brede publiek. De film noteert vandaag exact 68.797 bezoekers.  In een bioscooplandschap gekenmerkt door een massale terugkeer van het publiek heeft CLOSE zijn afspraak met de Belgische bioscoopbezoeker niet gemist. Distributeur Lumière bracht CLOSE op 2 november naar de Belgische zalen.

CLOSE weet een ruim publiek te bereiken. Dat een Belgische film sterk scoort in zowel Vlaanderen, Brussel als Wallonië is bijzonder om te zien. GIRL slaagde er 4 jaar geleden al in, CLOSE doet het nu nóg beter! De film is zeer succesvol in Wallonië en de opkomst in Brussel is zelfs spectaculair te noemen. Bovendien weet CLOSE zowel de bezoekers van de multiplexen als van de arthouse bioscopen te bekoren.

Sinds de wereldpremière in Cannes, waar CLOSE bekroond werd de Grand Prix, is CLOSE bezig aan een indrukwekkende internationale festivalcarrière. Er waren prijzen op o.a. het Hamptons Film Festival met de Award for Best Narrative Feature; het Chicago International Film Festival met de Gold Q-Hugo Award en de Silver Hugo Juryprijs; het Haifa Film Festival met Beste Film; Cinefest Mikolc in Hongarije met de Cicae Jury Prize; het Europees Filmfestival in het Servische Palic met de Publieksprijs; het Sydney Film Festival met de Prijs van de Beste Film; Film Fest Hamburg met de Art Cinema Award; en het Norwegian International Film Festival in Haugesund met de Critics Award.

CLOSE mag als officiële Belgische Oscarinzending ook een gooi doen naar de Academy Award voor Beste Internationale Film en is genomineerd in 4 categorieën van de European Film Awards én voor een British Independent Film Award (BIFA).

Lees meer over: