Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.02.2018

Clint Eastwood vindt dat politieke correctheid onze samenleving verzwakt

door Vertigo

Clint Eastwood heeft zijn afkeur voor politieke correctheid nooit onder stoelen of banken gestoken. Zijn beruchte speech op de Republikeinse Conventie van 2012 is daar misschien wel het bekendste voorbeeld van. Toen richtte hij zich tot een lege stoel en stak hij van wal tegen een ingebeelde Barack Obama.

De filmlegende is nog altijd niet op zijn mond gevallen en het kan hem niet schelen wat anderen daarvan denken. Dat liet hij weten tijdens de promotour van zijn nieuwe film The 15:17 To Paris: “Ik let nooit op wat ik zeg, want ik ben hier al een eeuwigheid. Wat kunnen ze doen? Het tijdperk van politieke correctheid waar we ons nu in bevinden, doet niet niemand goed. Het verzwakt de samenleving en ik denk niet dat mensen zich zo serieus moeten nemen.”

“Het lijkt erop dat ik het geluk heb gehad om opgegroeid te zijn in een periode waarin er met alles kon gelachen worden,” gaat Eastwood verder. “Mensen begrijpen dat niet meer en nemen zichzelf en anderen te serieus. Ik denk dat we iets missen als we niet meer kunnen genieten van de verschillen tussen mensen.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: