Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.11.2020

Claire Denis blikt film met Juliette Binoche in door uitstel film met Robert Pattinson

door Vertigo

Claire Denis zou normaal haar scifidrama High Life opvolgen met The Stars at Noon, waarvoor ze opnieuw in zee zal gaan met Robert Pattinson.

De opnames van de thriller, waarin ook Margaret Qualley (Once Upon a Time in Hollywood) zal meespelen, zijn echter uitgesteld door de coronacrisis en ondertussen heeft Denis een ander project op het oog.

Ze slaat namelijk de handen in elkaar met haar Un beau soleil int̩rieurРen High Life-actrice Juliette Binoche en Vincent Lindon (La loi du march̩) voor Radioscopie, een film die zich afspeelt in de Franse radiowereld.

Radioscopie wordt grotendeels opgenomen in La Maison de la Radio, het hoofdkwartier van de Franse openbare omroep Radio France in Parijs. Volgens Denis is het een magische plek, waar er ruimte is om te denken.

Dat is ook het thema van de film. “Op de radio hoor je ook stiltes, ademhaling en aarzeling,” zegt Denis. “Soms vinden we niet meteen het antwoord op een vraag en moeten we het in onszelf gaan zoeken. Op de radio horen we mensen denken.”

Bron: Variety