Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.10.2020

CineWorld-personeel reageert woedend op sluiting Britse en Amerikaanse filialen

door Vertigo

Sommige medewerkers van de bioscoopketen Cineworld zijn niet te spreken over de sluiting van alle Britse en Amerikaanse filialen vanaf donderdag. Volgens hen is het niet eerlijk dat ze moeten boeten voor CineWorlds mislukte heropening.

Bovendien werden ze niet vooraf verwittigd. “De meesten onder ons vernamen het nieuws op de tv,” zegt een anonieme medewerker. “Ik moet de komende dagen nog gaan werken en onder ogen zien dat ik geen geld zal hebben met Kerstmis.”

Een andere anonieme medewerker pikt het niet dat hij en zijn collega’s bedankt worden voor bewezen diensten nadat ze alles hebben gedaan om opnieuw de deuren te kunnen openen.

“Onze CEO Mooky Greidinger zei op tv dat we één grote familie zijn, maar we geloven er niets van,” zegt de medewerker. “Als we een familie waren, zouden eerst wij op de hoogte worden gebracht en dan pas de pers, en zouden onze jobs veilig zijn hoe lang we ook sluiten.”

“Mooky heeft het bedrijf zonder geld achtergelaten en wij betalen het gelag voor zijn inschattingsfouten,” voegt hij eraan toe.

Bron: Variety

Lees meer over: