Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

25.02.2022

Cillian Murphy niet geïnteresseerd in wetenschap achter Christopher Nolans Oppenheimer

door Vertigo

Cillian Murphy gaat J. Robert Oppenheimer vertolken in Christopher Nolans Oppenheimer en bereidde zich voor door ‘verschrikkelijk veel’ over de wetenschapper en ‘vader van de atoombom’ te lezen. Hij verdiepte zich echter niet in de wetenschap achter Oppenheimers verwezenlijkingen.

“Ik ben geïnteresseerd in wie hij was en hoe de uitvinding van de atoombom hem beïnvloedde,” zegt Murphy. “Hoe dat allemaal in zijn werk ging, is niet voor mij weggelegd. Ik heb niet de intellectuele capaciteit om dat te begrijpen.”

Murphy werkte eerder samen met Nolan aan onder meer Batman Begins en Inception. “Ik ben er altijd voor Chris, hoe groot de rol ook is,” zegt de acteur. “Als Chris me opbelt, ben ik van de partij.”

“Is het niet heerlijk dat filmmakers binnen het studiosysteem nog steeds uitdagende, veeleisende films maken en op pellicule draaien?” vervolgt hij. “Nolan is een vaandeldrager. Hij, Paul Thomas Anderson en Quentin Tarantino zijn fantastische filmmakers die interessante dingen maken op een enorme schaal.”

Bron: IndieWire