Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.12.2020

Christopher Nolan vernietigend over Warner Bros’ 2021-releasestrategie

door Vertigo

Christopher Nolan werkt al sinds Insomnia uit 2002 samen met Warner Bros. en reageert met ongeloof op de beslissing van de studio om al zijn 2021-films in de VS tegelijkertijd in de bioscoop en op HBO Max uit te brengen.

“Sommige van de grootste filmmakers en belangrijkste sterren in onze sector dachten dat ze voor de beste filmstudio werken, maar ontdekten dat ze voor de slechtste streamingdienst werkten,” zegt Nolan.

“Warner Bros. had een geweldig apparaat om het werk van een filmmaker te verspreiden, zowel in de bioscoop als in de huiskamer, en is bezig met het te ontmantelen,” vervolgt hij.

“Ze begrijpen niet eens wat ze verliezen. Hun beslissing slaat economisch gezien nergens op en zelfs de nonchalantste Wall Street-investeerder ziet het verschil tussen een idee dat de filmsector ingrijpend verandert en een idee dat niet werkt.”

Volgens Nolan is er zoveel controverse rond Warner Bros’ beslissing, omdat de studio niemand op voorhand heeft verwittigd. “Het is een ongelooflijke knoeiboel,” zegt hij.

“Het is puur bedrog en dat is geen manier om filmmakers, sterren en mensen die hard aan deze projecten hebben gewerkt te behandelen. Ze verdienen om geconsulteerd en ingelicht te worden over wat er met hun werk gaat gebeuren.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: