Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.12.2017

Christopher Nolan onthult het geheim achter het succes van zijn Dark Knight-trilogie

door Vertigo

Nu Justice League niet weet te overtuigen, kijken veel fans met heimwee terug naar de hoogdagen die Batman kende in de Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan. Onlangs kwam de regisseur ook zelf even terug op het succes van zijn filmreeks en vertelde waarom hij die tot een goed einde kon brengen.

Volgens Nolan was de tijd die hij van de studio kreeg de sleutel: “Dat is een luxe die filmmakers vandaag niet meer krijgen. Ik denk dat ik met die trilogie de laatste regisseur was die tegen de studio kon zeggen dat hij ‘misschien’ een vervolg zou maken, maar dan pas over vier jaar. Dat gaf mij enorm veel creatieve vrijheid. Tegenwoordig wordt er eel veel druk gezet om vooropgestelde releasedata te halen. Wij hadden het voordeel dat ik tussen de films door kond groeien als mens en als verteller voor ik heel de cast en crew opnieuw bij elkaar bracht.”

De regisseur liet ook even in zijn kaarten kijken over toekomstige projecten. Zo zou zijn biopic over de teruggetrokken miljardair Howard Hughes opnieuw kunnen doorgaan. Eerder was die productie stopgezet nadat Martin Scorsese hem met The Aviator voor was geweest . Toch heeft Nolan het project nooit helemaal uit zijn hoofd gezet: “Howard was een fascinerende figuur en ik heb veel van hem gebruikt als inspiratie voor Bruce Wayne. Er zijn al verschillende films over hem gemaakt, maar ik denk dat ik nog andere zaken kan belichten.”

In het project dat jaren geleden in de pijplijn zat, zou Jim Carrey de rol van Hughes spelen en zou Nolan zich baseren op het boek Citizen Hughes: The Power, the Money and the Madness. Nu lijkt de filmmaker een nieuwe invalshoek te hebben gevonden.

Bron: The Playlist