Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.12.2020

Christopher Nolan gaat dieper in op Warner Bros-kritiek

door Vertigo

Christopher Nolan haalde al meermaals uit naar Warner Bros’ beslissing om al zijn 2021-films een gelijktijdige bioscoop- en streamingrelease te geven en is er nog dieper op ingegaan.

“Economisch gezien slaat het nergens op, tenzij je enkel rekening houdt met veranderingen in de aandelenkoers en de kijkcijfers op HBO Max,” zegt Nolan.

Hij voegt eraan toe dat de traditionele wachttijd tussen de bioscoop- en VOD- of streamingrelease van groot economisch belang is voor de filmsector en zijn medewerkers.

“Ik heb het niet over mezelf, maar over crewleden zoals elektriciens die afhankelijk zijn van hun vakbond, de International Alliance, voor hun pensioen en gezondheidszorg. Ik heb het over acteurs en hun vakbond, de Screen Actors Guild.”

Warner Bros’ beslissing werd alvast veroordeeld door de regisseursvakbond, de Directors Guild of America, en agenten van verschillende acteurs die in de betrokken projecten meespelen.

Nolan voegt eraan toe dat de gewone mensen die in de filmsector werken in groot gevaar verkeren en vindt dat Warner Bros. moet samenzitten met de vakbonden, artiesten en crewleden.

Bron: The Playlist

Lees meer over: