Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.03.2022

Christopher Nolan en Jordan Peele helpen bij Imax-upgrade

door Vertigo

Christopher Nolan, Jordan Peele en tal van andere Hollywoodspelers gaan Imax bijstaan bij de upgrade van hun camera’s. Eind volgend jaar zou het nieuwe model in gebruik worden genomen, het zou onder meer stiller zijn en allerhande snufjes hebben.

Naast Nolan en Peele gaan ook gevierde directors of photography als Hoyte van Hoytema (Tenet), Linus Sandgren (No Time To Die), Rachel Morrison (Black Panther) en Bradford Young (Arrival) Imax bijstaan met advies.

Peele draaide zijn nieuwe film Nope met de huidige camera. Nolans in de steigers staande Oppenheimer zal ook nog met dat model gefilmd worden. De twee regisseurs stuurde het onderstaande de wereld in over de samenwerking:

Nolan: ‘Imax brengt beelden tot leven. Van resolutie over kleur tot scherpte: er kan niets tegen op. Iedereen zou verrukt moeten zijn over het nieuws dat er nieuwe Imax-camera’s op komst zijn. Ik ben het in ieder geval.’

Peele: ‘Imax is filmmagie op zijn extreemst. Als je een film in een Imax-zaal ziet, is het alsof je de gebeurtenissen zelf meemaakt. Het is een compleet immersieve ervaring, die met niets valt te vergelijken.’

Bron: IndieWire