Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.05.2020

Christopher Nolan en John David Washington openhartig over duizelingwekkende actie in Tenet

door Vertigo

Christopher Nolan heeft met onder meer The Dark Knight-trilogie en Inception al een aantal actiespektakels op zijn naam staan, maar volgens hem bevat zijn nieuwe langspeler Tenet meer actie dan zijn vorige films.

“Er zijn talloze actiescènes met John David Washington in de hoofdrol,” zegt Nolan. “Hij doet allerlei atletische dingen en dat uit zich ook in de manier waarop hij over straat loopt, praat en beweegt.”

Volgens Washington, een voormalige American football-speler, waren de opnames van Tenet zo intens dat hij na afloop een maand niet kon lopen. “Op sommige dagen kon ik niet rechtstaan uit mijn bed,” zegt hij.

“Na een paar weken draaien begon ik mij zorgen te maken dat ik de film niet zou kunnen afwerken,” vervolgt hij. “Ik wilde het echter aan niemand vertellen omdat ik bang was dat ze me zouden vermoorden.”

“Net zoals toen ik in de National Football League speelde, had ik het gevoel dat ik elke dag moest komen opdagen om mijn job niet kwijt te raken. Omdat de film het verdiende, nam ik mij voor om niets te zeggen tot de shoot erop zat, zelfs al liep ik een breuk op.”

Bekijk enkele nieuwe stills uit Tenet hieronder:

Bron: The Playlist