Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.12.2020

Christopher Nolan blikt terug op Tenet-bioscooprelease en -kritiek

door Vertigo

Christopher Nolans Tenet is sinds kort beschikbaar in de huiskamer en de regisseur heeft teruggeblikt op de commotie rond de bioscooprelease. De film werd herhaaldelijk uitgesteld en stelde uiteindelijk teleur aan de Amerikaanse box-office.

Nolan relativeert de hetze en zegt dat er mensen zijn met echte problemen. Hij is vooral blij dat mensen in Los Angeles en New York, waar de bioscopen nog niet zijn heropend, Tenet eindelijk zullen kunnen zien.

Verder wuift Nolan de kritiek dat Tenet te complex is weg: “Wie naar de bioscoop gaat om geëntertaind te worden en zich te amuseren, begrijpt films veel beter dan wie films beschouwt als een gevecht of een schaakspel tussen de regisseur en het publiek,” zegt hij.

“Zo’n mensen raken gefrustreerd omdat het geen eerlijke strijd is,” vervolgt hij. “Ik heb namelijk al twintig jaar de tijd gehad om over de ideeën van Tenet na te denken.”

Volgens Nolan is een film echter geen schaakspel, maar entertainment. “Als hij goed in elkaar zit, zal hij bepaalde aspecten bevatten die een tweede kijkbeurt de moeite waard maken.”

“Als je film over tijd en dergelijke complexe zaken gaat, moet je ervoor zorgen dat het de tweede keer een andere film is,” voegt hij eraan toe.

Bron: The Playlist

Lees meer over: