Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.05.2020

Christopher Lloyd openhartig over enge Who Framed Roger Rabbit-scène

door Vertigo

Christopher Lloyd heeft tijdens een Q&A op Twitter teruggeblikt op zijn rol als de slechterik Judge Doom in Robert Zemeckis’ Who Framed Roger Rabbit.

Hij onthulde onder meer zijn favoriete scène, namelijk die waarin Judge Doom een tekenfilmschoen doet oplossen in een vloeistof die dodelijk is voor tekenfilmfiguren.

“Ik weet dat het gemeen en wreed is en veel mensen er nachtmerries aan hebben overgehouden,” schrijft Lloyd en voegt eraan toe dat hij het als wraak beschouwde voor zijn eigen kindertrauma’s.

“In de eerste Disneyfilms die ik gezien heb zoals Snow White and the Seven Dwarves zat er ook altijd een gruwelijke scène waar ik nachtmerries aan overhield.”

Verder was het zijn idee dat Judge Doom, die in het geniep een tekenfilmfiguur is, nooit met zijn ogen knippert. “Hij is een tekenfilmfiguur en hoeft dus niet met zijn ogen te knipperen,” schrijft Lloyd.

“Bovendien maakt het hem nog onheilspellender en enger,” vervolgt hij. “Ik vond het heerlijk om kleine dingen te vinden, waardoor hij nog kwaadaardiger werd.”

Bron: EW