Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

26.02.2021

Christian Bale gecast in thriller rond fictieve versie Edgar Allan Poe

door Vertigo

Na het misdaaddrama Out of the Furnace en de western Hostiles gaat Christian Bale opnieuw in zee met regisseur Scott Cooper voor The Pale Blue Eye.

De thriller is gebaseerd op de gelijknamige roman van Louis Bayard en speelt zich af in 1830. Het verhaal draait rond een reeks moorden in de Amerikaanse militaire academie West Point te New York.

Bale zal een ervaren detective spelen die de moorden onderzoekt. Hij wordt daarbij geholpen door een jonge soldaat met een oog voor detail genaamd Edgar Allan Poe, een fictieve versie van toekomstige wereldberoemde auteur.

“Edgar Allan Poe bracht het grootste deel van zijn leven in mijn thuisstaat Virginia door en ik groeide op met zijn werk,” zegt Cooper. “Hij is de uitvinder van het detectivegenre en be├»nvloedt nog steeds elke horror-, detective- en scifi-auteur.”

The Pale Blue Eye is mijn poging tot een grootschalige whodunit over een seriemoordenaar,” vervolgt hij. “Ik wil films maken die me uitdagen en ik ben blij dat Christian erbij zal zijn.”

Cooper voegt eraan toe dat hij The Pale Blue Eye al ruim tien jaar probeert te maken en dat Bale ondertussen de juiste leeftijd heeft om het hoofdpersonage te vertolken.

“Toen ik voor het eerst overwoog om de film te maken, was hij veel te jong,” zegt Cooper. “Films moeten op het juiste moment worden gemaakt.”

Bron: Deadline