Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.05.2021

Chris Rock baseerde Spiral-openingsscène op Reservoir Dogs

door Vertigo

Regisseur Darren Lynn Bousman heeft onthuld dat de openingsscène van Spiral: From the Book of Saw geïnspireerd is door Quentin Tarantino’s Reservoir Dogs.

In het begin van de negende Saw-film, die op een idee van hoofdrolspeler Chris Rock gebaseerd is, legt politie-inspecteur Ezekiel ‘Zeke’ Banks (Rock) aan enkele dieven uit dat Robin Wrights personage Jenny de slechterik van Forrest Gump is.

Zeke beweert dat Forrest Gump (Tom Hanks) doorheen de hele film aan het lijntje gehouden wordt door Jenny, op wie hij verliefd is, tot ze op het einde van haar leven besluit om met hem naar bed te gaan.

Volgens Bousman kwam Rock zelf met het voorstel op de proppen om de oorspronkelijke openingsscène van Spiral te vervangen door een hommage aan die van Reservoir Dogs, waarin de hoofdpersonages over de betekenis van Madonna’s Like a Virgin discussiëren.

“Chris is een grote fan van Reservoir Dogs,” zegt Bousman. “Daags nadat we over het begin van Spiral hadden gesproken, had hij een nieuwe versie geschreven.”

“Het geweldige aan Chris is dat hij heel eigenzinnig is en terloopse opmerkingen maakt over filmpersonages waarvan je denkt: ‘Fuck, hij heeft gelijk. Jenny is een slechterik!'”

Bron: IndieWire