Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.10.2020

Chris Pratt kop van jut na virale Chris Challenge op Twitter

door Vertigo

Vorig weekend is op Twitter een uitdaging viraal gegaan waarbij mensen moesten stemmen welke Hollywood-Chris ‘moet verdwijnen’: Pratt, Hemsworth, Pine of Evans.

Velen stemden op Pratt omdat hij een aanhanger is van een kerk die een anti-LGBTQ-houding zou hebben. Na gelijkaardige kritiek van Ellen Page begin vorig jaar zei Pratt echter dat iedereen welkom is in zijn kerk.

Nu zijn ook Pratts Marvel-collega’s hem te hulp geschoten, waaronder zijn Guardians of the Galaxy-tegenspeelster Zoe Saldana en -regisseur James Gunn. “Stop alsjeblieft met te veronderstellen waar hij in gelooft, omdat hij een christen is,” tweet Gunn.

“Hij heeft zelf al gezegd dat de kerk waar hij naartoe gaat geen weerspiegeling is van al zijn persoonlijke overtuigingen,” voegt Gunn eraan toe.

“Chris Pratt is een echte en principiële christen die nog nooit iets anders dan een positieve attitude en dankbaarheid heeft laten zien,” schrijft Pratts Avengers: Infinity War-tegenspeler Robert Downey Jr. op Instagram.

“Als je een probleem hebt met Chris, heb ik een idee: verwijder je sociale media-account, denk na over je eigen gebreken, werk eraan en vier dan pas hoe menselijk je bent,” vervolgt hij.

Pratt ligt ook onder vuur omdat hij in tegenstelling tot een aantal van zijn Marvel-collega’s niet zal delenemen aan een benefiet voor de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden, waardoor sommigen vermoeden dat Pratt een aanhanger is van Donald Trump.

Volgens Hulk-acteur Mark Ruffalo klopt dat echter niet. “Chris Pratt is een prima kerel,” tweet hij. “Ik ken hem persoonlijk en in plaats van hem te veroordelen zou je beter kijken hoe hij zijn leven leidt.”

De steun aan Pratt is ondertussen zelf een controverse geworden. Sommigen merken namelijk op dat Marvel-sterren als Brie Larson, Zendaya, Tessa Thompson en Anthony Mackie er alleen voor stonden toen ze met online-pestkoppen te maken kregen.

https://twitter.com/JamesGunn/status/1318665313454489601

https://twitter.com/JamesGunn/status/1318678778130751488

https://www.instagram.com/p/CGlMURZlYWZ/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

https://twitter.com/Steph_Evz/status/1318697802738794496

https://twitter.com/reeseyl21/status/1318716376589238277

Bron: EW, THR