Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.11.2020

Chris Columbus onthult oorspronkelijke speelduur eerste Harry Potter-film

door Vertigo

Regisseur Chris Columbus heeft onthuld dat Harry Potter and the Philosopher’s Stone oorspronkelijk twee uur en vijftig minuten lang was.

“We hielden een testvoorstelling in Chicago en het publiek vond de film geweldig,” zegt Columbus. “De kinderen vonden hem te kort, maar de ouders vonden hem te lang.”

Uiteindelijk werden er achttien minuten uit de film geknipt, waarvan er zeven opnieuw werden toegevoegd aan de Ultimate Edition van de film uit 2009.

Verder zegt Columbus dat de opnames van de film een enorme uitdaging waren. “Ik was heel zenuwachtig,” zegt de regisseur. “Tijdens de eerste twee weken dacht ik voortdurend dat ik zou ontslagen worden als ik één ding verkeerd deed.”

Bovendien waren de hoofdrolspelers Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint volgens Columbus zo onervaren en opgetogen dat ze na elke zin tekst in de camera glimlachten.

“De eerste week waren ze zo blij dat ze in een Harry Potter-film meespeelden, dat ze voortdurend glimlachten alsof ze in een trance verkeerden,” zegt Columbus.

Voor de sequel Harry Potter and the Chamber of Secrets voelde Columbus zich meer op zijn gemak, maar daarna gaf hij de fakkel door aan Alfonso Cuarón. Die werd op zijn beurt opgevolgd door Mike Newell en David Yates.

“Ik had graag teruggekeerd voor de laatste twee films,” zegt Columbus. “Yates besliste echter dat hij ging aanblijven en gelukkig maar. Ik ben vooral fan van Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2. Dat is een geniale film.”

Bron: Collider