Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

27.07.2020

Chloé Zhao’s The Rider-opvolger & Marvel-voorganger tegelijk in première in Venetië & Toronto

door Vertigo

Nomadland, de nieuwe film van Chloé Zhao (The Rider, Eternals) met Frances McDormand, gaat op 11 september gelijktijdig in wereldpremière tijdens de filmfestivals van Venetië en Toronto. Zhao en McDormand zullen de film online introduceren.

Op dezelfde dag organiseert ook het onlangs afgelaste Telluride Film Festival een drive-invoorstelling in zuid-Californië waarop Zhao en McDormand zullen aanwezig zijn.

Later zal Nomadland ook de centrale film zijn tijdens het New York Film Festival, als onderdeel van de geplande samenwerking tussen de filmfestivals van Venetië, Toronto, Telluride en New York.

Nomadland is gebaseerd op Jessica Bruders boek Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century en gaat over een vrouw (McDormand) die eropuit trekt als een moderne nomade na de economische ondergang van haar dorp in Nevada.

De film wordt in de VS uitgebracht door Searchlight Pictures en is daarmee de eerste grote studiofilm die wordt aangekondigd voor het filmfestival van Venetië. Morgen wordt de rest van het programma onthuld.

Bron: THR