Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.07.2020

Chinese box-office herleeft dankzij Dolittle en Bloodshot

door Vertigo

Dankzij nieuwkomers als Dolittle en Bloodshot kwam er op de eerste vrijdag sinds de heropening van de bioscopen 2,92 miljoen dollar binnen aan de Chinese box-office. Dat is ruim drie keer zoveel als op donderdag (940.000 dollar).

Dolittle staat op één met 1,2 miljoen dollar, gevolgd door Bloodshot met 735.000 dollar. De rest van de top vijf bestaat uit heruitgaves van de Chinese kersthit Sheep Without a Shepherd en de animatiefilms Coco en Zootopia.

In China is momenteel minder dan veertig procent van de bioscopen heropend en is het aantal plaatsen per bioscoop beperkt tot dertig procent.

De komende twee weken halen ook Jojo Rabbit, Sonic the Hedgehog, 1917 en Bad Boys for Life voor het eerst de Chinese zalen. Verder staan er heruitgaves van Big Hero 6, Interstellar en Harry Potter and the Sorcerer’s Stone op het programma.

Eerder werd aangekondigd dat er in China voorlopig geen films met een speelduur van ruim twee uur mogen worden vertoond, maar aangezien zowel Interstellar als de eerste Harry Potter-film langer duren, is er weer hoop dat ook Tenet binnenkort een Chinese bioscooprelease krijgt.

Bron: Deadline, Variety