Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.12.2019

Charlize Theron reageert op hetze rond mannelijke input Bombshell

door Vertigo

In Bombshell speelt Charlize Theron één van de journalistes die naar voor kwam met beschuldigingen van seksuele intimidatie tegen Roger Alies, de voormalige baas van Fox News.

Sommige stellen zich vragen bij het feit dat het waargebeurde verhaal geschreven werd door twee mannen, scenarist Charles Randolph en regisseur Jay Roach.

Theron treedt ook op als producent en geeft toe dat ze op zoek zou gegaan zijn naar een schrijfster als ze eerder bij het project betrokken was. Ze kwam er echter bij omdat ze onder de indruk was van Randolphs script.

“Dit is een mooi voorbeeld van het idee dat we verhalen niet volgens gender mogen indelen,” zegt ze. “Ik wil dat scenaristes en regisseuses meer kansen krijgen, maar vind niet dat mannen moeten buitengesloten worden.”

“We moeten dit soort dingen in vraag stellen en erover praten, maar ik zou niks aan de film veranderen,” vervolgt ze. “De mannen in mijn leven tonen enorm veel medeleven en interesse en dat inspireert mij. Waarom zou ik dat ontmoedigen?”

Bron: IndieWire