Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

06.07.2020

Charlize Theron openhartig over Mad Max: Fury Road-spin-off en vrouwen in actiefilms

door Vertigo

Voor zijn Mad Max: Fury Road-spin-off Furiosa gaat George Miller op zoek naar een jongere actrice om de hoofdrol te vertolken. Daar heeft Charlize Theron, die oorspronkelijk gestalte gaf aan Furiosa, gemengde gevoelens bij.

“Het is moeilijk om te verwerken,” zegt ze. “Ik heb alle respect voor George, zeker nadat we samen Fury Road hebben gemaakt. Hij is een topregisseur en ik wens hem enkel het beste.”

“Aan de andere kant vind ik het hartverscheurend omdat ik zielsveel van het personage houd en heel dankbaar ben dat ik een kleine bijdrage heb geleverd aan haar ontstaan,” vervolgt ze. “Ik zal altijd met plezier aan haar terugdenken.”

“Uiteraard wil ik dat er een vervolg aan haar verhaal wordt gebreidt en als George vindt dat het op deze manier moet, dan vertrouw ik hem.”

Theron is binnenkort te zien in Netflix’ The Old Guard die net als haar vorige actiefilms Atomic Blonde en Mad Max: Fury Road goede recensies kreeg. Nochtans leek het er na het met de grond gelijk gemaakte Æon Flux op dat Therons actiecarrière erop zat.

“Als mannen een slechte actiefilm maken, krijgen ze constant een nieuwe kans, maar dat is niet noodzakelijk het geval voor vrouwen,” zegt Theron en voegt eraan toe dat de negatieve reacties op Æon Flux haar nog steeds parten spelen.

“Het is jammer dat wij vrouwen het gevoel hebben dat alles ons zal worden afgenomen als we niet succesvol zijn, maar helaas is het zo,” vervolgt ze. “Het actiegenre is meedogenloos voor vrouwen.”

Bron: THR