Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.09.2020

Charlie Kaufman onthult waarom hij met Netflix in zee ging voor I’m Thinking of Ending Things

door Vertigo

Charlie Kaufman ging voor zijn nieuwe film I’m Thinking of Ending Things in zee met Netflix en heeft onthuld waarom hij niet meer voor een bioscooprelease koos.

Nadat zijn vorige film Anomalisa de juryprijs won op het filmfestival van Venetië en ook in Telluride en Toronto warm werd onthaald, flopte hij namelijk aan de box-office.

“Dat probleem heb je niet met Netflix,” zegt Kaufman. “I’m Thinking of Ending Things zal voor eeuwig op Netflix staan en niet na een week verdwijnen omdat hij het niet goed doet aan de box-office.”

“Ik denk niet graag na over de box-office of over de commerciële slaagkansen van een film omdat je er je job niet meer door kan doen,” vervolgt hij. “Het interesseert me niet meer en dat maakt alles veel gemakkelijker. Ik kan gewoon werken als ik de kans krijg.”

Kaufman zei onlangs dat hij I’m Thinking of Ending Things benaderde als zijn laatste film. “Daarmee bedoelde ik dat het me niet meer kan schelen wat men van mijn werk vindt,” zegt hij. “Ik ga de film maken die ik wil maken.”

Bron: The Playlist