Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.02.2022

Channing Tatum hield Marvel-trauma over aan afgevoerde X-Men-film Gambit

door Vertigo

Nadat ze de handen in elkaar sloegen voor onder meer Magic Mike en Logan Lucky werkten Channing Tatum en scenarist-producent Reid Carolin vier jaar samen aan een geschrapte film rond het X-Men-personage Gambit.

Tatum en Carolin schreven het script en pushten Fox aanvankelijk om Gambit zelf in te blikken. “De studio wilde echter iedereen buiten ons, omdat we nog nooit iets hadden geregisseerd,” zegt Tatum.

Uiteindelijk was de acteur bereid om de regiestoel af te staan omdat hij enorm van het scenario hield. Ook nu spreekt hij nog liefdevol over het personage. “Gambit werd ‘flamboyant’ genoemd, maar ik vond hem gewoon heel cool. Elke outfit stond hem,” zegt hij.

“De meeste superhelden hebben nuttige kostuums, zoals Batman, maar Gambit draagt gewoon hippe kleren en zegt: ‘Dit was vorig jaar te zien op de catwalk in Parijs!’ Hij houdt van mode.”

Gambit zou qua toon bij Deadpool hebben aangeleund en R-rated geweest zijn. “We wilden een mengeling van een romcom en een superheldenfilm maken,” zegt Carolin. “Het idee was dat er maar één ding moeilijker was dan de wereld te redden, namelijk een relatie doen werken.”

“Toen Gambit in het water viel, was ik getraumatiseerd,” voegt Tatum eraan toe. “Ik heb mijn Marvel-knop afgezet en kan sindsdien niet naar MCU-films kijken. Ik hield van Gambit en was heel droevig. Het was alsof ik een vriend verloor omdat ik te trappelen stond om hem te spelen.”

Carolin en Tatum draaiden onlangs hun regiedebuut Dog en hopen dat Disney Gambit nog een kans geeft. “Ik vind echter niet dat we de film moeten regisseren,” zegt Tatum. “Dat was hoogmoed.”

Bron: Variety