Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

01.10.2017

Chance the Rapper neemt het gepassioneerd op voor Will Ferrell-flop

door Vertigo

De Amerikaanse hiphopartiest Chance the Rapper stuurde gisterenavond een tweet de wereld in waarin hij Rotten Tomatoes op de korrel nam. Hij liet weten dat hij daags voordien een ‘verdomd grappige’ film had bekeken, die Rotten Tomatoes echter slechts beloonde met een schamele 17%.

Het bleek om de komedie The House te gaan. Daarin beginnen Amy Poehler en Will Ferrell een illegaal casino om de studies van hun dochter te betalen. Chance the Rapper genoot klaarblijkelijk erg van de film en hij krijgt daarin de steun van A.O. Scott, filmcriticus bij The New York Times, één van de weinige recensenten die de film wel apprecieerden.

In enkele volgende tweets spuide Chance the Rapper nog meer stevige kritiek richting Rotten Tomatoes. Hij vroeg zich luidop af waarom de site dan wel 75% toekent aan Warren Beatty’s Bulworth, dat hij – en we citeren – ‘een shitty, racistische, ongrappige, fucked up egotrip’ noemde.

In een latere tweet liet de rapper dan weer weten dat zijn berichten over Rotten Tomatoes ‘grotendeels als grap’ bedoeld waren.

Bron: EW