Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.12.2020

Chadwick Boseman geëerd door Marvel-collega’s tijdens MTV Awards

door Vertigo

Black Panther-acteur Chadwick Boseman werd tijdens de uitreiking van de MTV Movie & TV Awards: Greatest of All Time op zondag postuum uitgeroepen tot Hero of the Ages. Hij werd daarbij geëerd door zijn Marvel-collega’s Robert Downey Jr. en Don Cheadle.

“Van zodra je hem op het scherm zag of in het echt ontmoette, kon je niet ontkennen dat hij heel energiek en intens was,” zei Downey Jr. “Hij had iets anders en bijzonders.”

“Telkens hij de set opkwam, inspireerde en beïnvloedde hij iedereen,” zei Cheadle. “Met elke rol kreeg hij tal van fans bij en zijn leven stond in het teken van mensen samenbrengen.”

Cheadle haalde naast Black Panther ook Bosemans rollen als Jackie Robinson in 42, James Brown in Get on Up en Thurgood Marshall in Marshall aan: “Hij bracht hen op een menselijke, oprechte en eervolle manier tot leven.”

Downey Jr. voegde eraan toe dat Boseman niet enkel een held was op het grote scherm: “De lijst met zijn altruïtische en inspirerende daden is te lang om voor te lezen. Hij was op zijn heldhaftigs als hij gewoon Chad was.”

Bron: EW