Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

27.01.2021

CEO Warners moederbedrijf verdedigt 2021-releasestrategie

door Vertigo

Warner kwam onlangs onder vuur te liggen omdat al zijn 2021-films in de VS tegelijkertijd in de bioscoop en op HBO Max verschijnen en de filmmakers niet vooraf werden verwittigd. Bovendien lopen velen het risico dat hun aandeel in de box-officewinst vermindert.

CEO John Stankey van Warners moederbedrijf heeft de 2021-releasestrategie echter verdedigd en noemt het een gewaagde en aggressieve ommezwaai.

“We hadden een aantal details anders kunnen aanpakken, maar uiteindelijk zullen we ervoor zorgen dat de betrokkenen eerlijk vergoed worden,” zegt Stankey.

De gelijktijdige bioscoop- en streamingrelease van Wonder Woman 1984 op 25 december 2020 lijkt alvast vruchten te hebben afgeworpen.

Eind 2020 had HBO Max namelijk 17,7 miljoen ‘geactiveerde’ abonnees, dubbel zoveel als in het begin van het vierde kwartaal van 2020 (8,6 miljoen).

Geactiveerde abonnees zijn bestaande HBO-abonnees die bij de lancering van HBO Max gratis toegang kregen tot de streamingdienst en daar gebruik van hebben gemaakt.

Mogelijk is de stijging van het aantal geactiveerde abonnees ook te wijten aan het feit dat HBO Max sinds kort beschikbaar is op decoders van het populaire merk Roku.

Bron: The Playlist

Lees meer over: