Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.12.2020

CEO Warner Bros-moederbedrijf verklaart 2021-releasestrategie

door Vertigo

John Stankey, de CEO van WarnerMedia’s moederbedrijf AT&T, heeft tekst en uitleg gegeven bij de beslissing om Warner Bros’ 2021-films tegelijkertijd in de bioscoop en op HBO Max uit te brengen.

“Het is de gepaste beslissing voor de situatie waarin we ons bevinden,” zegt Stankey in een interview met The Washington Post. “We hebben heel wat films die klaar zijn om uit te brengen en liggen te rotten.”

“Bovendien is niemand erbij gebaat als alle studio’s plots hun films uitbrengen van zodra het publiek weer bereid is naar de bioscoop te gaan,” vervolgt hij. “De mensen gaan namelijk maar een beperkt aantal keer naar de bioscoop.”

Stankey voorspelt dat het tot eind volgend jaar zal duren voor mensen zich weer aan een bioscoopbezoek zullen wagen, maar denkt dat bioscopen daarna een belangrijke rol in de maatschappij zullen blijven spelen.

“Verder wordt het echter steeds aantrekkelijker om thuis iets te bekijken in een gerieflijke omgeving, op een groot scherm en wanneer je maar wil,” voegt hij eraan toe. “Het consumentengedrag zal zonder twijfel veranderen.”

Bijgevolg sluit Stankey niet uit dat Warners releasestrategie voor 2021 wordt aangehouden. “In maart is een nieuw normaal ontstaan,” zegt hij. “Het kwaad is geschied en ik denk niet dat iemand daar iets aan kan veranderen.”

Bron: Deadline

Lees meer over: