Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.02.2021

CEO Amerikaanse bioscoopketen gelooft in filmzomer 2021

door Vertigo

CEO Mark Zoradi van de Amerikaanse bioscoopketen Cinemark denkt dat de filmzomer van 2021 te redden valt. “We denken we deze zomer onze bioscopen zullen kunnen heropenen,” zegt hij.

Volgens Zoradi zal de filmzomer in het laatste weekend van mei met drie specifieke releases van start gaan: Cruella, F9 aka Fast & Furious 9 en de scififilm Infinite met Mark Wahlberg.

Opvallend genoeg spreekt Zoradi niet over de release van Black Widow begin mei, mogelijk omdat hij vermoedt dat de film opnieuw zal uitgesteld worden of tegelijkertijd in de bioscoop en op Disney+ zal verschijnen.

Tot aan de filmzomer hoopt Zoradi de lage bezoekersaantallen op te krikken door films van streamingdiensten als Netflix op het grote scherm te vertonen.

“Het gaat om een handvol films,” zegt Zoradi. “Sommige streamingdiensten hebben een zestal films die ze heel belangrijk vinden. Dat zijn ofwel awardskandidaten, ofwel commerciële films met een middelgroot budget. Die laatste zouden we graag vertonen. We staan open voor een kortere wachttijd tussen de bioscoop- en streamingrelease, afhankelijk van de financiële voorwaarden.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: