Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.04.2020

Cats-gekte houdt maar niet op: scène met audiodescriptie gaat viraal & Hugh Jackman zei nee

door Vertigo

Een fragment uit Cats met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden viraal, omdat het beschrijven van de absurde taferelen op het scherm duidelijk niet eenvoudig was.

https://twitter.com/cmckendry/status/1250600179427872768?s=21

Daarnaast raakte bekend dat nadat ze samenwerkten aan Les misérables sloegen Hugh Jackman en regisseur Tom Hooper bijna opnieuw de handen in elkaar voor Cats. Hooper stelde Jackman verschillende rollen voor, maar de acteur was niet beschikbaar.

Cats werd negatief onthaald door pers en publiek en achteraf deed een visual effects-medewerker zijn beklag over Hooper. Jackman wil echter niet zeggen dat hij de dans ontsprongen is.

“Ik sta op de planken en ik heb geen zin om mensen zwart te maken of mee te doen met de hype,” zegt hij. “Ik heb de film niet gezien en Tom Hooper is één van de beste filmmakers die er zijn.”

Verder heeft Jackman er geen probleem mee dat er waarschijnlijk een nieuwe versie van zijn iconische X-Men-personage Wolverine komt in het Marvel Cinematic Universe.

Volgens Jackman was Logan, zijn zwanenzang als Wolverine, het goeie moment om afscheid te nemen, zowel voor zichzelf als voor het personage.

“Iemand anders gaat in de huid van Wolverine kruipen en er zijn ding mee doen,” zegt hij. “Het personage is te goed om te laten liggen.”

“Het is alsof je op weg zou zijn naar huis van een feestje en je vriend je zou vragen om terug te keren omdat er een nieuwe dj en geweldige muziek is,” zegt hij. “Klinkt goed, maar nee bedankt. Ze hebben mij niet nodig.”

Bron: IndieWire