Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.04.2020

Cats-crewlid bevestigt bestaan butthole cut en uit felle kritiek op regisseur

door Vertigo

Volgens een anonieme bron die meewerkte aan de visuele effecten van Tom Hoopers Cats kloppen de geruchten dat er oorspronkelijk kattenanussen te zien waren in de film.”Ze kwamen niet prominent in beeld, maar je kon ze wel zien als je erop lette,” zegt het lid van het team dat de opdracht kreeg om alle anussen digitaal te verwijderen.

Hij voegt eraan toe dat werken voor Hooper ‘bijna slavernij’ was en dat de regisseur regelmatig felle kritiek uitte op het werk van het effectteam, hoewel hij geen ervaring heeft met animatie. Verder zou Hooper hen gevraagd hebben om video’s te tonen waarin echte katten dezelfde handelingen uitvoeren als de exemplaren in de film. “Katten dansen echter niet,” zegt het crewlid.

Daarnaast noemt hij de regisseur ‘vreselijk, respectloos en kleinerend’. “Je mocht niet spreken tijdens meetings en hij sprak je aan alsof je stuk vuilnis was,” zegt hij. Tot slot beweren een aantal andere crewleden dat ze soms twee tot drie dagen op kantoor bleven en onder hun bureau sliepen.

Bron: IndieWire

Lees meer over: