Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.01.2020

Cats-catastrofe ligt niet aan visuele effecten volgens experts

door Vertigo

Tom Hoopers musicalverfilming Cats kreeg veel kritiek over zich heen, onder meer op de digitale effecten waarmee de acteurs in katten werden getransformeerd.

Rob Legato, de Oscarwinnende VFX supervisor van The Jungle Book, werd er na zijn werk aan The Lion King bijgehaald om Cats te redden, maar olgens hem valt zijn team niks te verwijten.

“De visuele effecten waren perfect, maar de esthetiek van de film sloeg niet aan bij het publiek,” zegt hij. “Technologie is niet genoeg. Alle films zijn fake en de illusie komt niet tot stand door één maar door alle elementen.”

Als tegenvoorbeeld haalt Legato het box-office-succes van The Lion King aan. “Het script was heel goed,” zegt hij. Ook Roger Guyett, de VFX supervisor van Star Wars: The Rise of Skywalker, zegt dat er voor Cats verkeerde beslissingen werden genomen.

Patrick Tubach, zijn collega bij Industrial Light & Magic, voegt eraan toe: “Hoe en wanneer je technologie gebruikt, plus de artistieke visie die erachter schuilt, maakt het verschil tussen de ene film en de andere.”

Bron: Variety

Lees meer over: