Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.05.2020

Castingnieuws: Scream-sequel, Pirates-reboot en Jungle Cruise-reünie

door Vertigo

Scream 5

Neve Campbell heeft onthuld dat ze aan het onderhandelen is om terug te keren in de nieuwe Scream-film, waarover Ready or Not-regisseurs Matthew Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett zich gaan ontfermen.

Campbell speelde het hoofdpersonage Sidney Prescott in de eerste vier Scream-films van Wes Craven. Hij overleed in 2015 en de actrice zag het eerst niet zitten om zonder hem aan een vervolg te beginnen.

Bettinelli-Olpin en Gillett schreven echter in een brief aan Campbell dat Craven een grote inspiratiebron voor hen is en dat ze hem eer willen aandoen.”Dat betekende veel voor mij,” zegt ze. “Hopelijk zitten we allemaal op dezelfde golflengte en komt er iets van in huis.”

Pirates of the Caribbean-reboot

Guardians of the Galaxy– en Jumanji-actrice Karen Gillan wordt genoemd voor de hoofdrol in de Pirates of the Caribbean-reboot van de vaste scenarist Ted Elliot en Chernobyl-bedenker Craig Mazin.

Mogelijk kruipt in de huid van Redd, een vrouwelijke piraat die opduikt in de originele Pirates of the Caribbean-pretparkattractie in Disneyland. Ook niet-blanke actrices zouden in aanmerking komen voor de hoofdrol.

Ball and Chain

Na Jungle Cruise slaan Emily Blunt en Dwayne Johnson opnieuw de handen in elkaar voor Ball and Chain, een verfilming van Scott Lobdells gelijknamige stripreeks uit de jaren negentig.

Daarin rommelt het tussen twee getrouwde superhelden (Blunt en Johnson) die op hun sterkst zijn als ze samenwerken. Het script wordt geschreven door Emily V. Gordon (The Big Sick).

Bron: Dark Horizons, /Film, Dark Horizons