Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.06.2021

Casting-update: Carey Mulligan & Zoe Kazan in Weinstein-film, Anya Taylor-Joy & Ralph Fiennes in culinaire thriller

door Vertigo

She Said

Voor de film She Said kruipen Carey Mulligan (Promising Young Woman) en Zoe Kazan (The Big Sick) in de huid van Megan Twohey en Jodi Kantor, de journalistes die in The New York Times het seksueel misbruik van Harvey Weinstein aan het licht brachten.

De film is gebaseerd op het boek She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement van Twohey en Kantor en wordt ingeblikt door Maria Schrader, een Duitse actrice en de regisseuse van de Netflix-miniserie Unorthodox.

Naar verluidt ligt de focus van het verhaal niet op het Weinstein-schandaal, maar op de volledig vrouwelijke ploeg van journalisten die tijdens het schrijven van het onthullende Weinstein-stuk geconfronteerd werden met intimidatie en dreigementen.

She Said wordt vergeleken met Spotlight en All the President’s Men, twee bekroonde films over onderzoeksjournalistiek, en wordt geproduceerd door onder meer Brad Pitt.

Het script is in handen van Rebecca Lenkiewicz, de coscenariste van Pawel Pawlikowski’s Oscarwinnaar Ida en de hoofdscenariste van Steve McQueens anthologie Small Axe.

The Menu

Anya Taylor-Joy (Split, The Queen’s Gambit) is aan het onderhandelen voor een rol in The Menu van regisseur Mark Mylod (Game of Thrones, Succession) en producent Adam McKay (The Big Short, Vice).

De zwarte komedie/psychologische thriller gaat over een jong koppel dat een bezoek brengt aan een exclusief restaurant op een afgelegen eiland waar een sterrenkok een uitgebreid menu heeft voorbereid.

Taylor-Joy zou de helft van het koppel vertolken en Ralph Fiennes (Harry Potter, James Bond) tekende onlangs een deal om de kok te spelen.

Bron: IndieWire, Deadline