Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.04.2021

Cast en plot nieuwe David Cronenberg onthuld

door Vertigo

Daags nadat bericht werd dat David Cronenberg aan een nieuwe scifilm getiteld Crimes of the Future werkt, zijn de cast en plot onthuld.

De hoofdrollen zijn voor Viggo Mortensen, met wie Cronenberg eerder aan onder meer A History of Violence en Eastern Promises samenwerkte, Kristen Stewart en Léa Seydoux (La vie d’Adèle).

Ook Scott Speedman (Underworld), Welket Bungué (Berlin Alexanderplatz), Don McKellar (eXistenZ) en Lihi Kornowski (The Burglar) spelen in de film mee.

Crimes of the Future is niet gebaseerd op Cronenbergs gelijknamige film uit 1970 maar op Cronenbergs eerste originele scifiscript sinds eXistenz uit 1999.

Het verhaal speelt zich af in een nabije toekomst waarin mensen hun lichaam kunnen aanpassen. Sommigen omarmen die mogelijkheid tot metamorfose, anderen proberen het te beregelen. Hoe dan ook: ‘Accelerated Evolution Syndrome’ is uitgegroeid tot een wijdverbreid fenomeen.

Zo krijgt performancekunstenaar Saul Tenser er nieuwe en vreemde organen bij. Samen met zijn partner Caprice lanceert hij een reeks live theatervoorstellingen waarbij de organen worden verwijderd.

Wanneer Tensers werk de aandacht trekt van de overheid en een vreemde subcultuur, begint hij na te denken over wat zijn schokkendste performance ooit zou zijn.

Bron: Deadline