Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.10.2021

Cary Fukunaga regisseerde No Time to Die-scène zonder functie in verhaal te kennen

door Vertigo

Hoofdrolspeler Daniel Craig raakte in mei 2019 gewond tijdens de opnames van No Time to Die en regisseur-coscenarist Cary Fukunaga heeft onthuld dat hij daardoor een scène moest draaien zonder te weten hoe ze in het verhaal zou passen.

Volgens Fukunaga werd er op de set nog aan het script gewerkt en kon hij zonder Craig enkel een scène draaien in het bureau van M (Ralph Fiennes). “Ik wist min of meer wat er zou gebeuren, maar het scenario was nog niet uitgeschreven,” zegt de regisseur. “Gelukkig werkte ik samen met enkele van de beste acteurs ter wereld.”

De scène in kwestie draait rond M, Q (Ben Whishaw) en Bill Tanner (Rory Kinnear). “Ik schreef dialogen die vaag genoeg waren zodat ze van toepassing konden zijn op een aantal mogelijke gebeurtenissen in de finale,” zegt Fukunaga.

“Het leek wel alsof ik een Choose Your Own Adventure-roman aan het schrijven was,” vervolgt hij, een verwijzing naar een reeks kinderboeken waarbij lezers zelf de plot bepalen door keuzes te maken. “Ik had verschillende dialogen om gebeurtenissen in de scène met M, Q en Bill aan gebeurtenissen in de finale te linken.”

“Toen we de film monteerden, paste alles op één of andere manier in elkaar,” voegt Fukunaga eraan toe. “In de trailer zitten echter flarden dialoog van M waarvan noch Ralph, noch ik wisten wat de bedoeling was.”

Bron: IndieWire