Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.01.2019

Cargo-regisseur Gilles Coulier verfilmt War of the Worlds met Gabriel Byrne

door Vertigo

Gilles Coulier (Cargo) gaat de internationale serie War of the Worlds regisseren. Hij draaide eerder al de Vlaamse tv-reeks Bevergem en afleveringen van De Dag.

War of the Worlds is gebaseerd op de gelijknamige scifi-roman van H.G. Wells, maar speelt zich in tegenstelling tot Steven Spielbergs verfilming met Tom Cruise af in Europa. Het verhaal gaat over een inval van buitenaardse wezens.

De hoofdrollen zijn voor Gabriel Byrne (Hereditary), Elizabeth McGovern (Downton Abbey), Léa Drucker (Custody), Guillaume Gouix (Les revenants) en Adel Bencherif (Frères ennemis).

“Na Bevergem, Cargo en De Dag was ik klaar voor een nieuwe uitdaging,” zei Coulier. “War of the Worlds voelt daarom als een logische volgende stap in mijn carrière. Het is een grote eer om de krijtlijnen uit te stippelen voor dit grootse internationale project en te kunnen samenwerken met deze fantastische cast.”

“Dit is echter geen afscheid van België,” vervolgde hij, “ik ben van plan om in de komende jaren de ervaring op internationaal niveau te kunnen gebruiken voor mijn werk in eigen land. Daarom ben ik ben ook bijzonder tevreden dat we met ons productiehuis De Wereldvrede, na amper 5 jaar te bestaan, een versnelling hoger schakelen en actief meewerken aan dit grootse project.”