Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.01.2021

Carey Mulligan blikt terug op seksistische kritiek in recensie nieuwe film

door Vertigo

Carey Mulligan reageerde onlangs op een recensie van de feministische wraakthriller Promising Young Woman, waarin criticus Dennis Harvey van de entertainmentnieuwssite Variety leek te insinueren dat Mulligan niet knap genoeg was om de hoofdrol te vertolken.

Ondertussen heeft Variety zijn verontschuldigingen aangeboden en in een gesprek met Zendaya heeft Mulligan op het incident teruggeblikt.

“Kritiek moet constructief zijn en zich op de juiste dingen richten: de kunst, de performances en de manier waarop een film gemaakt is,” zegt Mulligan. “Het uiterlijk van een acteur hoort daar niet bij.”

Volgens Mulligan worden vrouwen in films al zo lang geidealiseerd dat het publiek niet meer weet hoe ze er echt uitzien: “Ik vind dat we hen authentiek en in al hun complexiteit moeten voorstellen en had het gevoel dat ik daar een steentje aan kon bijdragen.”

“Bijgevolg was ik enrom verrast en opgetogen dat Variety zich heeft verontschuldigd,” vervolgt ze. “Ik vond het ontroerend dat ik op een positieve manier een probleem heb aangekaart en op een bepaalde manier een impact heb gemaakt.”

Bron: Variety